2o Cinema Summer Camp

Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου
Cinema Summer Camp 2023

Θερινό Σχολείο Καλοκαίρι 2023

Πρόσκληση Συμμετοχής στο  «Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου» / «Cinema Summer Camp» 2023 του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Το «Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου» / «Cinema Summer Camp»  αποτελεί μια καινοτόμο διοργάνωση η οποία συνδυάζει Νέες Τεχνολογίες, Τέχνη και Πολιτισμό, τη Διατροφή και τον Πολιτισμό της Κρήτης, τον Αγροτουρισμό και την Ήπια Ανάπτυξη. Κυρίως, αποτελεί μια δομημένη εμπειρία δημιουργικών διακοπών για έφηβους, αλλά και για ενήλικες.

Στόχος του Προγράμματος «Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου» / «Cinema Summer Camp» είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες, μέσα από μια σειρά θεωρητικών και βιωματικών δράσεων: α) την Τέχνη και την Τεχνική του Ντοκιμαντέρ, β) Βασικές Αρχές Οπτικοακουστικής και Κινηματογραφικής Παιδείας, γ) τον Πολιτισμό της Κρήτης.

Εργαστήρια, σεμινάρια, συζητήσεις, προβολές, επισκέψεις, μουσικές βραδιές, γαστρονομικές αναζητήσεις και μια σειρά άλλων εκδηλώσεων συγκροτούν ένα 10ήμερο πρόγραμμα, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα στην ομάδα να βιώσει μοναδικές εμπειρίες.

Επιπλέον, εκτός από τα στοιχεία της Γνώσης και της Μάθησης, στο Πρόγραμμα εμπεριέχεται και το στοιχείο της Δημιουργίας καθώς η ομάδα –κάθε φορά- δημιουργεί το δικό της ντοκιμαντέρ. Η διοργάνωση αποτελεί την κεντρική καλοκαιρινή δράση του CFF και συνδυάζει την Εκπαίδευση στη Δημιουργία του Ντοκιμαντέρ και την ευρύτερη Οπτικοακουστική Παιδεία με τη γνωριμία της Κρητικής Διατροφής, του Αγροτουρισμού και της ήπιας ανάπτυξης του νησιού μας.

Τα Ντοκιμαντέρ που Δημιουργήθηκαν

Τα παιδιά που συμμετείχαν στο Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου
Cinema Summer Camp 2023 χωρισμένα σε 3 ομάδες εργασίες δημιούργησαν τα ντοκιμαντέρ:

Δεύτερη ζωή

H Χαλέπα για μένα...

M.A.I.X. - Στην καρδια της Μεσογείου

Εντυπώσεις Συμμετεχόντων

Εντυπώσεις, CFF Summer Camp 2023 - Μέρος 1ο

Εντυπώσεις, CFF Summer Camp 2023 - Μέρος 2ο

Εντυπώσεις, CFF Summer Camp 2023 - Μέρος 3ο

Εντυπώσεις, CFF Summer Camp 2023 - Μέρος 4ο

Πληροφορίες - Εγγραφές

Σάββατο 8 Ιουλίου 2023 έως και Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Γ’  Γυμνασίου και της Α’ και της Β’ Λυκείου.

Μοναδικό προ απαιτούμενο για τους συμμετέχοντες η διάθεση για ομαδικότητα, συνεργασία, συμμετοχή και ό,τι χρειάζεται για ένα δεκαήμερο δημιουργικών διακοπών.

Ο χώρος υλοποίησης του Θερινού Σχολείου και του Camp του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων είναι το Συνεδριακό Κέντρο και οι ευρύτεροι χώροι του Μεσογειακού, Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων / Mediterranean Agronomic Institute of Chania.

Το Συνεδριακό Κέντρο με τον ευέλικτο σχεδιασμό του συνδυάζει πρώτης τάξεως πρότυπα άνεσης και εξυπηρέτησης με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε μια προνομιακή τοποθεσία. Βρίσκεται σε ένα γραφικό, τυπικό μεσογειακό πευκοδάσος, σε απόσταση 3 χλμ νοτιοανατολικά από την πόλη των Χανίων, 13 χλμ από το Διεθνές Αεροδρόμιο και 1 χλμ από το Λιμάνι Χανίων.

Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, αρκεί να φτιάξει ένα βίντεο 1’-2’, στο οποίο θα συμπεριλάβει:

 1. Τις εντυπώσεις του από τη διοργάνωση του 2022,  αφού περιηγηθεί στην ανάλογη σελίδα πατώντας εδώ
 2. Το λόγο/λόγους που θέλει να συμμετάσχει στο «Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου» / «Cinema Summer Camp» 2023.
 3. Το «σλόγκαν» που θεωρεί ότι πρέπει να υιοθετηθεί για το «Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου» / «Cinema Summer Camp» 2023

Καταθέτει το βίντεο και την αίτησή του πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

Κόστος Συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα ανέρχεται στα 300 ευρώ*.

Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες που έχουν προκύψει στην κοινωνία λόγω της ενεργειακής κρίσης παρέχουμε έκπτωση 25% στα δίδακτρα σε όλους τους ενδιαφερόμενους οπότε η συμμετοχή διαμορφώνεται στα 225 ευρώ.

Επίσης επιπλέον 15% έκπτωση – στο σύνολο του ποσού - παρέχουμε σε όσους κάνουν εγγραφή μέχρι την Κυριακή  30 Απριλίου 2023  καταβάλλοντας το τέλος προεγγραφής 70 ευρώ.

Τελικά για όσους κάνουν έγκαιρη εγγραφή η συνολική έκπτωση διαμορφώνεται στο 40% οπότε η συμμετοχή στο «Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου» / «Cinema Summer Camp» 2023 του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων διαμορφώνονται στα 180 ευρώ.

Με την κατάθεση της αίτησης πρέπει να καταβληθεί υποχρεωτικά το τέλος συμμετοχής  70 ευρώ.

Η κατάθεση γίνεται στον λογαριασμό
GR4001727580005758020951719  της τράπεζας Πειραιώς
Δικαιούχος: Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης
Με αιτιολογία: "
{Το όνομα του παιδιού} -  για το θερινό σχολείο 2023"

Για το καλοκαίρι του 2023 ΟΛΕΣ οι θέσεις του «Θερινού Σχολείου Κινηματογράφου» / «Cinema Summer Camp» δίνονται χωρίς οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων στο πλαίσιο των Υποτροφιών  ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

 

Υποτροφίες ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

Κάντε την Αίτηση σας πατώντας ΕΔΩ

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων θα εξασφαλίσει μια σειρά από υποτροφίες ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχής. Ο καθένας μπορεί να διεκδικήσει μία από τις θέσεις! Για τις υποτροφίες θα ληφθούν υπόψιν

 1. κοινωνικά κριτήρια
 2. τα video που θα κατατεθούν.

Οι υποτροφίες θα περιλαμβάνουν εξ ολοκλήρου –πέραν του ποσού των 70 ευρώ για το τέλος συμμετοχής– τις δαπάνες για:

 • Διαμονή
 • Διατροφή
 • Ομαδική Ασφάλεια Υγείας
 • Πρόγραμμα δραστηριοτήτων
 • Εργαστήρια και Projects
 • Συμμετοχή σε εκδρομές και επισκέψεις
 • Συμμετοχή στη Δημιουργία Ντοκιμαντέρ
 • Έγκαιρη εγγραφή [ έκπτωση 15% ] : κατάθεση τέλους προεγγραφής 70 ευρώ, αίτηση και βίντεο έως 15 Μαΐου 2023 στην ηλεκτρονική διεύθυνση. Κάντε την Αίτηση σας πατώντας ΕΔΩ. Συνολικό κόστος συμμετοχής 180 ευρώ.
 • Τελική ημερομηνία υποβολής αίτησης συμμετοχής : κατάθεση τέλους εγγραφής 70 ευρώ, αίτηση και βίντεο έως 30 Μαΐου 2023 στην ηλεκτρονική διεύθυνση. Κάντε την Αίτηση σας πατώντας ΕΔΩ. Συνολικό κόστος συμμετοχής 225 ευρώ.
 • Ανακοίνωση αποτελεσμάτων: Δευτέρα 31 Μαΐου 2023.
 • Επιβεβαίωση συμμετοχών, σχετικές δηλώσεις γονέων και κατάθεση του υπολοίπου ποσού συμμετοχής: Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 έως και Κυριακή 11 Ιουνίου 2023.

Για ερωτήσεις ή/και διευκρινήσεις μπορείτε να στείλετε email στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

[email protected]

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania FilmFestival αποτελεί έναν οργανισμό που δραστηριοποιείται όλο το χρόνο στο χώρο του Κινηματογράφου, της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού. Ένας Περιφερειακός Πολιτιστικός Θεσμός με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων. Πρωτοποριακές, καινοτόμες, νεανικές, με ζωντάνια, δυναμική και ξεκάθαρα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται -από την ίδρυση του CFF- στην ανάπτυξη της Κινηματογραφικής και ευρύτερα της Οπτικοακουστικής Εκπαίδευσης των παιδιών και των νέων. Στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσονται ετήσια και ταχύρρυθμα, εκπαιδευτικά προγράμματα κινηματογραφικού γραμματισμού και δημιουργίας. Έμφαση δίνεται στο ντοκιμαντέρ και στη σχέση του με την Προφορική και Τοπική Ιστορία.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικές οι εντυπώσεις των παιδιών που συμμετείχαν το 2022 και μπορείτε να δείτε εδώ.

Εδώ μπορείτε να δείτε τα πάντα σχετικά με την διοργάνωση:

Εδώ μπορείτε να δείτε τα πάντα από την διοργάνωση του 2022.

Εδώ μπορείτε να δείτε τις 4 ταινίες που δημιούργησαν οι εκπαιδευόμενοι το 2022 και που πλέον προβάλλονται στο επίσημο πρόγραμμα του Cosmote History.

Εδώ μπορείτε να δείτε τα πάντα για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και τις δράσεις του

Και εδώ το σύνολο της δράσης μας.

Μία εκπαιδευτική δράση από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Δείτε επίσης:

Cinema Summer Camp 2022

Το Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου και Κρητικού Πολιτισμού 2022 του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων πραγματοποιήθηκε 01 – 10 Ιουλίου 2022 στο ΜΑΙΧ Χανιά φιλοξενώντας την καλοκαιρινή κατασκήνωση νέων του Goethe-Institut Athen υπό ειδικό τίτλο 3,2,1 ACTION! ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ!

TOP