ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΥΚΛΑΣ, ΜΑΣΚΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

Εμψυχωτής: Ίρινα Μπόικο

Τίτλος Εργαστηρίου :  ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΟΥΚΛΑΣ, ΜΑΣΚΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

 

Εμψυχωτής: Ίρινα Μπόικο

Ημέρα Εργαστηρίου:  Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

Ώρα: 10.00 – 14.00  και 17:00 – 21:00

Προσέλευση: 09:30 – 10:00

Διάρκεια: 8 ώρες

Τόπος Υλοποίησης: Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ)

Απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς, Καλλιτέχνες, φοιτητές/τριες, εμψυχωτές/τριες εργαστηρίων, φίλους της κούκλας και όσους αγαπούν τον κινηματογράφο και τις τέχνες

Αριθμός Συμμετεχόντων: Έως εικοσιπέντε (25) άτομα

Κόστος  Συμμετοχής : 50  ευρώ

Περιγραφή Εργαστηρίου: 

Ένα μοναδικό δημιουργικό εργαστήρι για ανθρώπους, που αγαπούν το κουκλοθέατρο, το θέατρο συμβόλων, το θέατρο αντικειμένων. Η συν-ύπαρξη του Ανθρώπου και της Κούκλας στη σκηνή, η έκφραση μέσω αντικειμένων, οι κώδικες επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων- θα γίνουν θέμα έρευνας και αφορμή δημιουργίας σε αυτό το σεμινάριο, που θα καταλήξει σε μία παρουσίαση της ημερήσιας ομαδικής μας εργασίας.

Πρόγραμμα εργαστηρίου:

  1. Γνωριμία με την τέχνη του κουκλοθέατρου.
  2. Είδη κούκλας στο κουκλοθέατρο, τρόποι χειρισμού και επιλογής του κατάλληλου είδος κούκλας για την ιστορία, που θέλουμε να πούμε.
  3. Υλικά και τρόποι κατασκευής.
  4. Κατασκευή μιας επιτραπέζιας κούκλας από χαρτί.
  5. «ζωντάνεμα» τις κούκλας και αντικείμενου.
  6. Χρίση θεατρικής μάσκας και οι τρόποι κατασκευής της.
  7. Συνύπαρξη του Ανθρώπου και της Κούκλας στη σκηνή.
  8. Δραματουργία μιας εικαστικής παράστασης.
  9. Σκηνικά, μουσική, ήχος και φως σε μια κουκλοθεατρική παράσταση.
  10. Ο κάθε συμμετέχων θα φτιάξει με την κούκλα του μια μικρή ιστορία και θα την παρουσιάσει.

 Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής;

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής και για όσους επιθυμούν και πιστοποιήσεις από τον οργανισμό ACTA του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Πως δηλώνω συμμετοχή;

Δηλώστε συμμετοχή με την αγορά του εισιτηρίου πατώντας εδώ

Δηλώστε συμμετοχή!

Βιογραφικό Εμψυχωτή

Γεννήθηκε στην Ουκρανία. Σπούδασε Σκηνοθεσία Θεάτρου στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Πολιτισμού και Τέχνης στο Κίεβο και Σκηνοθεσία Κινηματογράφου στην σχολή Panavision στην Αθήνα. Έχει συνεργαστεί με διάφορους πολιτιστικούς φορείς στην Ελλάδα, στον τομέα του κινηματογράφου και του θεάτρου, εκπροσωπώντας την και στο εξωτερικό. Τα τελευταία 6 χρόνια με το Θέατρο Κούκλας της “ White Puppet” συνεργάζεται μόνιμα και στεγάζεται στο Χώρο Τέχνης Ασωμάτων στην Αθήνα. Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί στο θέατρο και τον κινηματογράφο στην Αθήνα και το Κίεβο (Rakushka της Φωτεινής Σισκοπούλου, Isadora: When she danced σε σκηνοθεσία Razvan Mazilou,Moskva-Petoushki σε σκηνοθεσία V.Petranuk κ.α). Έχει διδάξει Κουκλοθέατρο σε προγράμματα του ΕΣΠΑ στα δημόσια σχολεία της Αθήνας, καθώς και θεατρικά και κινηματογραφικά σεμινάρια για παιδιά και ενηλίκους σε όλη την Ελλάδα (Δημοτική Βιβλιοθήκη Βέροιας, Δημοτικό Σχολείο Δονούσας, Ξάνθη, Καβάλα, Φεστιβάλ Ολυμπίας κ.α). Έχει συνεργαστεί με το Μικρό Πολυτεχνείο, ως Σχεδιαστής Φωτισμών στα Pocket Theatre Festvals, καθώς και διδάσκοντας τα σεμινάρια για ενήλικο κοινό “Υποκριτική Στο Φακό”. Για τρία χρόνια (2012-2015) ήταν σκηνοθέτης του Θεατρικού Εργαστηρίου Μήλου.

Μία εκπαιδευτική δράση από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

TOP